Activiteiten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten in de Catharinakerk of georganinseerd door een van de comité's.

1 t/m 21 juni Fotowedstrijd

Bij gelegenheid van ons Midzomerfeest (zie hieronder) wordt een fotowedstrijd gehouden, die beoordeeld zal gaan worden door een vakkundige jury.
Als voorwaarde geldt dat de kerk ook op de foto moet staan en inleveren vóór 22 juni 2018.
Je kunt je foto afgedrukt inleveren of digitaal via pieteryvonne@kpnmail.nl
Er is een aantrekkelijke prijs voor de winnaar, die wordt uitgereikt tijdens de Midzomerfeesten.

23 en 24 juni Midzomer/ dorpsfeest

Jaarlijks Midzomer annex dorpsfeest in de straten van Hengstdijk en in de Catharinakerk.
Zaterdags vangt om 9.00 uur het dorpsfeest aan. De kramen met curiosa, snuisterijen, maar ook een lekkere snack staan in de Hengstdijkse Kerkstraat. Er zijn overheerlijke wafels met koffie te verkrijgen. Er zal een dans demonstratie zijn. En er is een markt met bruikbare zaken. Het Rad van Fortuin draait met mooie prijzen. In de kerk start ook om 9.00 uur de grote boekenmarkt.
Op zondag 24 juni is er een schieting en een bolwedstrijd vanaf 13.00 uur. Ook is voor een tweede dag de kerk van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend voor de boekenmarkt. Opbrengst voor de doelen, die de stichting Behoud Catharinakerk voor ogen staan.

11 t/m 22 juli Zomertentoonstelling

De lijst van deelnemers wordt in een later stadium bekend gemaakt. Elke dag van 14.00 tot en 17.00 uur geopend. Ook een ideale tijd om de kerk vanbinnen uitvoerig te bewonderen. Meestal is er deskundige uitleg voorhanden.

4 t/m 31 augustus In het licht der Kelten

Expositie dagelijks van 14.00 tot 17.00 uur. Een groep van 8 kunstenaars hebben zich laten inspireren door de Kelten.
Er zijn aanwijzingen gevonden dat in elk geval in de zuidelijke Nederlanden de taal in de late ijzertijd van 800 tot 450 voor Christus Keltisch was.

Op een persoonlijke en vrije wijze hebben de kunstenaars zich laten inspireren door deze Keltische cultuur.
Deelnemers zijn: Annette Hogenboom - sieraden, Len Visser , Narda Wilken, en Martijn Kips -schilderijen, Dorthy Allefs - banieren, Funda Özyer - keramiek, Anneke Verdonschot - cirkels van wijsheid en Ronny Ivens - beelden.

Op 4 augustus is de opening om 14.00 uur en wordt opgeluisterd door feestelijke muziek van "Windbrook" Tradional Celtic Music.

20 september Taizé viering

Voor info over de Taizévieringen kan men terecht bij Ralf Grossert via 06-13705137 of bij dominee Pieter Overduin 0114-683360.

9 november Hubertusviering

Aanvang 20.00 uur met zegening van de huisdieren.

22 t/m 25 november I.K.W. 2018

Na de opening om 20.00 uur op de eerste dag is de tentoonstelling dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Lijst van deelnemers wordt later gepubliceerd als alle deelnemers bekend zijn.

6 december Taizé viering

15 december kerstconcert

Nadere gegevens volgen nog.

27 t/m 30 december Kerststallen tentoonstelling

Na de Kerstdagen is er vier dagen van 13.00 t/m 18.00 uur weer vele kerststalletjes te bekijken.