Activiteiten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten in de Catharinakerk of georganinseerd door een van de comité's.

17 mei Taizé viering

Voor info over de Taizévieringen kan men terecht bij Ralf Grossert via 06-13705137 of bij dominee Pieter Overduin 0114-683360.

20 mei International Opera Academy met “Mozart goes Royal”

Een internationaal gezelschap jonge vocalisten volgt na hun afgeronde conservatoriumstudie een vervolgcursus aan de International Opera Academy (IOA). Slechts hoog getalenteerde zangers en zangeressen komen hiervoor in aanmerking en het betekent een belangrijke stap naar de grote podia. Het gaat er niet alleen om dat men perfect zingt, maar ook dat men op hoog niveau acteert. Dat kun je natuurlijk alleen leren door het te doen…Daarom creëert regisseur Wolfgang Grüber een bijzondere opera ! Hij combineert namelijk vele bekende Mozart-aria’s in een gefingeerd verhaal “Mozart goes Royal”, waarin aan de uitverkoren cursisten een rol is toebedeeld. Voor het publiek is het genieten van prachtige zang in een mooie setting in het bijzondere kader van de Catharinakerk in Hengstdijk. De opera komt naar je toe, grijp die kans !
Kaarten via website € 12,50 via deze link. En aan de deur € 13,50. Beiden inclusief kopje koffie/ thee.
Aanvang 15.00 uur.

24 mei Opening Scaldis kamermuziek festival

De Catharinakerk vormt het decor voor het openingsconcert voor het jaarlijkse Scaldis Kamermuziek Festival met onze Hulsterse Mathieu van Bellen en anderen. Het openingsconcert wordt uitgevoerd door Het Zeeuwse Orkest. Aanvang 20.00 uur. Nadere informatie volgt later.

23 en 24 juni Midzomer/ dorpsfeest

Jaarlijks Mizomer annex dorpsfeest in de straten van Hengstdijk en in de Catharinakerk. Later volgt een reeks van activiteiten gedurende die twee dagen.

11 t/m 22 juli Zomertentoonstelling

De lijst van deelnemers wordt in een later stadium bekend gemaakt. Elke dag van 14.00 tot en 17.00 uur geopend. Ook een ideale tijd om de kerk vanbinnen uitvoerig te bewonderen. Meestal is er deskundige uitleg voorhanden.

20 september Taizé viering

9 november Hubertusviering

Aanvang 20.00 uur met zegening van de huisdieren.

22 t/m 25 november I.K.W. 2018

Na de opening om 20.00 uur op de eerste dag is de tentoonstelling dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Lijst van deelnemers wordt later gepubliceerd als alle deelnemers bekend zijn.

6 december Taizé viering

27 t/m 30 december Kerststallen tentoonstelling

Na de Kerstdagen is er vier dagen van 13.00 t/m 18.00 uur weer vele kerststalletjes te bekijken.